Vandring

Turmulighetene er mange i området rundt Bogen Feriehus. På denne siden finner du noen av våre beste turforslag.

Heilhornet – Sør Helgelands høyeste fjell

Heilhornet er Sør-Helgelands høyeste fjell og ligger i Bindal kommune. Turen går 12 km langs en godt merket løype, og tar ca 5 -7 time i moderat tempo. Den krever relativt god form og gode fjellsko.

Leka: Over Vattind til Briktdalen

Ønsker dere å gå en lengre tur på Leka er dette et veldig godt alternativ. Halvdagsturen som går fra vestsiden av Leka (Kalvdalen) og over til Briktdalen på østsiden viser de store variasjonene i Lekas fantastiske natur. Stadig varierende og skiftende landskap.

Vattafjellet

Turen til Vattafjellet starter ved Kjellsand helt nord på Austra. Turstien er godt merket og går stort sett på fjellgrunn. Fra toppen har du i nord utsikt til Vega og Torghatten, og i sør til Leka. Ved St. Hans vil du også oppleve Midnattsola her.

Holmshatten

Turen som passer hele familien, liten som stor. På godt merket tursti vandrer dere i lett kupert lyng og fjellterreng opp til Holmshatten med Panoramautsikt inn og utover Bindalsfjorden. Denne turen byr på en lett tilgjengelig naturopplevelse alle, uansett alder, vil sette pris på.

Fagerlivatnet

Enkel tur opp til Fagerlivatnet. Fra Bogen - kjør sørover mot Kolvereid (ta til høyre) i noen kilometer.

Heilhornet og 2 topper til på en tur – den lille styrkeprøven

Den lille styrkeprøven tar deg med på hele tre topper. I tillegg til Sør Helgelands høyeste fjell Heilhornet (1058 moh), får du på denne turen også med deg “Litlhornet” og Kula. Gjør deg klar til en spektakulær turopplevelse !

Tyskenghatten

Tyskenghatten er Leka kommunes nest høyeste fjelltopp og grensepunkt mellom Nærøy, Leka og Bindal. Løypa er merket fra fylkesveg 771 ved Sørgutvikvatnet. Den første biten er ganske bratt, og deretter er det jevn stigning oppover slake fjellsider.