Heilhornet og 2 topper til på en tur – den lille styrkeprøven

Den lille styrkeprøven tar deg med på hele tre topper. I tillegg til Sør Helgelands høyeste fjell Heilhornet (1058 moh), får du på denne turen også med deg “Litlhornet” og Kula. Gjør deg klar til en spektakulær turopplevelse !

Vanskelighetsgrad: Krevende. De som går denne turen bør ha en del lengre turer i beina, og være vant til fjellturer.
Tidsbruk: 12 – 14 timer.
Antall km/høydemeter: Ikke kjent.
Kart/merking: Merket sti til Heilhornet og Litjhornet, men ikke til Kula.
Parkering/adkomst: Merket parkering langs Fv17, sju kilometer nord for krysset fylkesvei 17 og 802 til Rørvik (Kjelleidet). Nordfra kjører du 17,8 kilometer fra ferjeleiet på Holm. Samme utgangspunkt som Heilhornet.

Merk: Denne turen gås på eget ansvar, og det er ikke merking alle steder på ruta.

Startpunktet for turen er parkeringsplassen rett ved FV 17 nord for Kjelleidet. Parkeringen er godt merket med “Heilhornet”.

Rundt 10–15 meter nord for parkeringa kommer det en bekk ned, og til venstre for denne går stia opp. Her stiger det ganske raskt opp gjennom skogen til 280 meter, og så flater det ut innover.

Etterhvert deler stia seg. Litlhornet er merket til venstre, og Heilhornet til høyre. Det er her en må gjøre et avgjørende veivalg – å ta til høyre betyr å starte med den høyeste og tøffeste toppen først (Heilhornet), å ta til venstre betyr å avslutte med denne.

Til venstre: Det er merket sti til Litlhornet, men per i dag ikke merket sti opp til Kula.

På alle slike turer må en ha litt igjen til nedstigninga. Fra Heilhornet beregnes det gjerne 3 – 4 timer ned igjen, og det er her den fysiske formen settes på prøve. Heilhornet har også et par luftige(bratte partier mot slutten som kan være utfordrende for enkelte.

God tur !

Info